Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2016 20:33 - Не обожествявайте Здравчето, сатанизирайте родителите й
Автор: neshtopovecheza Категория: Новини   
Прочетен: 1007 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 22.06.2016 21:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 „От първи клас работя лельо, събота и неделя съм тук на тоалетната по цял ден от 9 до 17 часа. Събирам парички от тоалетната, чистя, поддържам помещенията , искам да си купя модерен телефон и компютър. Ама като смятам, още много време ще трябва да работя.“ – това бяха думите на десетгодишното момиче, което се грижи на обществено помощение, в Мелник и околностите е позната като Здравчето.Още така е наричана малката господарка на голямата тоалетна.

Невинното същество е едва на 10 годинки, но зад гърба си мъкне 3-годишен стаж на единствената за туристи мелнишка обществена тоалетна.

image

В продължение на три години органите на властта и компетентните органи нима не са забелязали това нарушение? В продължение на три години нима е нямало експлоатация? В продължение на три години нима детето е спестило поне 100 лева, или сме по-склонни да вярваме, че парите са изхарчени от родителите й? В продължение на три години с работно време от 9:00 до 17:00 Здравчето не успя да събере пари да си купи телефон. И ще успее ли? Нима?

Типично по български или така познатото по „байганьовски“, коментарите по отричане на беднотията не са никак малко. „Какви пари искаш, ти си дете, нямаш право да работиш.“ Въпреки острия и груб коментар, тук се залага истинкста същност на проблема с десетгодишната. Акцентите в отразяването на новината не бяха защо се позволява на малолетно дете да работи в продължение на три години, а обожествяване на борбения дух на малката.

След като инспекцията по труда се самосезира и нейни пратеници отпътуваха за Мелник, социалните служби от Благоевград и Сандански буквално за минути се озоваха в Мелник, за да разговарят със семейството на Здравчето и кмета, за това как е възможно малко дете да мие и чисти с години обществена тоалетна, за да си събере пари за телефон и компютър, както бе казано в публикацията от вестник Труд.

„И майката, и бащата са здрави и прави като бикове, но ги мързи да работят. Използват децата си, защото хората по-лесно дават пари на едно дете, отколкото на една млада и здрава жена. Нещата въобще не са така, както ги описват в статията. Като са толкова зле, защо се чудят каква кола да си купят, последно беше БМВ. Родителите й пушат по 2 кутии цигари на ден и т. н и т. н. Да отиват и да работят, и да се грижат за децата си.“ Това беше коментарът на разгневен, явно познаващ добре семейството на русокосото момиче.

Къде са родителите? Какво работят? Защо позволяват дете на твърде ранна възраст да полага какъвто и да е физически труд? Защо експлоатират собственото си дете? Баща – трудоспособен, майка – трудоспособна, три деца, така бе описано семейството на Здравчето.

„Няма ли тютюн, няма ли шивашки цехове в Склаве, поне за майката? Ганьо най-много обича да мрънка и да го съжаляват. Детето със своя труд и искреност ще се справи в живота, но за родителите се съмнявам.“ – това беше другият коментар, сатанизиращ родителите на малолетната работеща.

Защо обожествяваме Здравчето? Тя нада ли иска това. Смартфонът, компютърът, собствената стая... богата закуска, топли обяд и вечеря – това са бляновете й. На тази си възраст, единственото, от което се нуждае детето, е спокойно детство и волност, присъща на малките. Защо не сатанизираме родителите й? Защо не? Къде са медийте?




Гласувай:
2



1. appen13 - Платено НПО-кретенче...
22.06.2016 20:48
... очевидно ТИ СИ ЕДИНСТВЕНОТО инкомедийно ДЕБИЛЧЕ, на хранилка на криминално-олигархичния кръг "Капитал", което се прави, че НЕ РАЗБИРА какво е ежедневието на такива деца-жертви евро-унтерменши в ОКУПАЦИОННИЯ евро-райхскомисариат "България".
И за своето детство-трагедия трябва да благодарят на Берлин и Брюксел !!!!
цитирай
2. neshtopovecheza - Замълчи!
22.06.2016 21:21
Уважаема-и г-жо/н appen13, седнете, помислете (ако Ви се отдава) и поразсъждавайте. Прочетета някоя статия (по мои наблюдения не го правите), вижте някое мнение (било то на съсед, човек, който просто ги познава), допитайте се до източници, вникнете в случая и тогава излейте цялата си омраза върху мен. Не знам ЗАЩО и КАКВО не Ви харесва в моите постове. Както Вие имате право на мнение, така и аз. Да ме наричате НПО-кретенче е под нивото ми, затова не обръщам внимание на злобата Ви. За разлика от Вас, който лиже гъза на Пеевски, аз не съм гъзолизецът на Прокопиев. По-спокойно!
Поздрави, Мирослав Митков! Застанети с името си!
цитирай
3. appen13 - Най-много ме разсмива как се обижда..
23.06.2016 14:24
neshtopovecheza написа:
Уважаема-и г-жо/н appen13, седнете, помислете (ако Ви се отдава) и поразсъждавайте. Прочетета някоя статия (по мои наблюдения не го правите), вижте някое мнение (било то на съсед, човек, който просто ги познава), допитайте се до източници, вникнете в случая и тогава излейте цялата си омраза върху мен. Не знам ЗАЩО и КАКВО не Ви харесва в моите постове. Както Вие имате право на мнение, така и аз. Да ме наричате НПО-кретенче е под нивото ми, затова не обръщам внимание на злобата Ви. За разлика от Вас, който лиже гъза на Пеевски, аз не съм гъзолизецът на Прокопиев. По-спокойно!
Поздрави, Мирослав Митков! Застанети с името си!


...платената инкомедийнна НПО-слугинска прислуга, когато я нарекат с истинските и имена.
Виж какво жалко платено СЛУГИНЧЕ, това,че обслужваш като ЕВТИНА ПРОСТИТУТКА евро-КОЛОНИАЛНИЯ ГЕНОЦИД над българите и България провеждан ЦЕЛЕНАСОЧЕНО и НАПЪЛНА СЪЗНАТЕЛНО от Берлин и Брюксел, чиято трагична жертва е това дете предизвиква в мене ИСТИНСКА ПОГНУСА.
Но ти си си ПРОСТИТУТКА по психология и манталитет, която срещу заплащане е готова да продаде и препродаде всеки и ВСИЧКО и категорично отказваш да разбереш какво и защо се случва на такива деца.
Явно ти харесва да обитаваш европейския Бангладеш - България и лицемерно да "страдаш".
Няма да се учудя ако си Герб-евромутра и член на тази криминална полит-шайка създадена, финансирана и ръководена от германската нео-нацистка фондация "Ханс Зайдел".
цитирай
4. neshtopovecheza - Хлопа нечия дъска...
23.06.2016 16:49
Я, виж, какво ще ти кажа - аз съм едва 18-годишен. Я изтрезней и се замисли малко! Не съм герб-евромутра, но като гледам ти май си Путьо-протеже...? Или се бъркам? Заработваш ли рубли, тоест, колко месечно? Не на мен руско-путинската ти пропаганда, моля!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: neshtopovecheza
Категория: Новини
Прочетен: 55156
Постинги: 41
Коментари: 64
Гласове: 22
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол