Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2016 16:56 - Ако САЩ се разпадне.. това ще бъде фатално за света
Автор: neshtopovecheza Категория: Новини   
Прочетен: 605 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.06.2016 01:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Националното движение на Тексас (TNM) излязло с предложение да се проведе референдум за излизане от Съединените щати, съобщи RT.

Телевизията цитира лидера на общественото движение Даниъл Милър с уточнението, че за решението повлиял Brexit. „Победата на привържениците на Brexit отваря врата за Texit (референдум за независимост на Тексас), тъй като доказва, че можем като възрастни да говорим за независимост и да позволим на хората да запазят последната си дума” – отбелязал в интервю за агенцията лидерът на движението. Освен това Милър счита, че ако Тексас излезе от състава на щатите, той ще стане едн от най-големите икономики в света и може да заеме 10-о място. Отбелязва се, че привържениците на инициативата на Национално движение на Тексас вече надхвърлили 250 хиляди души.

Източник: Bnews

Коментар: След гласувания Брекзит, много държави се повлияха и обмислят да поемат по същия лош път, както британците. ЕС обединява, сплотява и гради ценности. ЕС е институцията, градяща стабилна икономика и светло бъдеще на всичките й членки. Никоя държава НЕ  трябва да поема по пътя на Англия. С гласувания Брекзит, Англия се отказа, сама си опря гилутината, от всичките правомощия, предоствени й от ЕС. Шотландия, Северна Ирландия - това са държави, където Брекзит се провали - което означава, че там нацията е с интелигентно, просперитивно и европейско мислене. Референдум за отделянето на Шотландия от Обединеното кралство ще бъде пагубно и декадентно решение на шотландците - за начина им на живот, за икономиката им, за социалните им привилегии. Нека Шотландия вземе онова добре осмислено решение, както направи при рефендума за Брекзит. 
САЩ не може да се разпадне! Светът не трябва да допусне това да се случи. Никой от Клинтън или Тръмп няма да е последният американски президент. Ако Шотландия поиска референдум за независимост от Англия, това ще е фатално както за самите шотландци, така и за Англия. Ако Тексас излезе от състава на щатите, ще има и други щати, които ще направят същото - а това ще е фатално за света.

 

Мирослав МИТКОВ

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: neshtopovecheza
Категория: Новини
Прочетен: 55207
Постинги: 41
Коментари: 64
Гласове: 22
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол