Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2017 23:29 - Учителката, която виртуално потопи учениците си във великолепната Испания
Автор: neshtopovecheza Категория: Новини   
Прочетен: 2303 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

imageМагдалена Дичева е учителка в най-голямото кърджалийско училище СУ "Петко Рачов Славейков". Преподавател е по испански език. Завършва магистърска степен с испанска филология. Дълги години живее в Испания. Опознала испанските култура, нрави, обичаи, тя днес с ентусиазъм мотивира учениците си в обучението по испански език, като им предоставя по-различни методи на учене. Семейна, майка на две деца, която е напълно отдадена както на семейството си, така и на учителската професия. Много учители смятат ежедневието си за сиво и скучно, а тя споделя, че сред учениците си се чувства най-полезна. Вижте кратка информация за мероптиятието, което тя и нейните ученици от клуба  по испански език направиха.


Презентация на клуб  "ЎSiente Espaсa!"  виртуално потопи „Славейковци“ в красивата Испания

 

Учениците от клуб  "ЎSiente Espaсa!"  -  " Почувствай Испания"  към най-голямото школо в Южна България СУ „Петко Рачов Славейков“ заедно със своя ръководител и учител г-жа Магдалена Дичева представиха презентация на по- малките ученици от седмите класове, като им подариха  едно незабравимо, интересно и развлекателно виртуално пътуване из Испания.
image

„Избрахме държавата Испания, не защото клубът ни е „Почувствай Испания“, или защото сме в чуждоезиков профил с испански език. Ние искаме да покажем на малките колко неземно красива е, колко прекрасни места има в Испания.“, коментираха учениците от клуба.

Темата на презентацията, по която работиха децата, бе „Мечтаната екскурзия“. В презентациите те поднесоха  информация за много испански градове, острови и карнавали. Като за начало започнаха с най-големият град и столица на Испания Мадрид. Отбиха се за отдих в красивата Барселона. Спряха във Валенсия. Виртуално посетиха и някои от най-известните испански острови -  Балеарските острови, Канарските острови. И, разбира се, потопиха се в някои от най- живописните испански карнавали и фестивали като  Лас Фаяс, ла Томатина, лас Корридас и ла Семана Санта.

„Основната цел на образователната презентация бе по един интересен,образователен и виртуален начин да се докоснем до Испания. Миля, че чрез тази презентация всички ние усяхме наистина да почувстваме Испания, каквато бе и самата идея“, кометира на свой ред преподавателката по испански Магдалена Дичева.

 

В края на презентацията всички, които изпълниха Актовата зала на „Славейков“, бяха убедени, че следващата им дестинация за почивка и отдих ще бъде именно Испания. Участниците в проекта им пожелаха да пренесат виртуалното в реалното, защото Испания е една наистина красива държава. 




Гласувай:
1



1. vedrina - !!!
17.03.2017 02:01
!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: neshtopovecheza
Категория: Новини
Прочетен: 55150
Постинги: 41
Коментари: 64
Гласове: 22
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол